Studentenpaviljoen te Rotterdam

Studentenpaviljoen te Rotterdam

Het hart van de nieuwe campus van de Erasmus Universiteit is het Studentenpaviljoen. Een transparant gebouw dat zal dienen als de ontmoetingsplek van de campus. Je vindt hier onder andere een grand café, een theaterzaal en een ruimte voor studiewerkplekken. Deze blikvanger is daarbij zowel esthetisch, akoestisch als energetisch van een hoge kwaliteit.

MoBius Consult heeft de integrale advisering verzorgd inzake bouwfysica, akoestiek, brandveiligheid en duurzaam bouwen vanaf de VO fase tot en met de oplevering. Vanaf de DO fase zijn wij samen met MoBius Consult betrokken geweest bij het uitwerken van de installatietechniek. Zo hebben wij de besteksmatige uitwerking en de dimensionering voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en de gevelinstallaties uitgevoerd.

Door onze ruime kennis en ervaring op het gebied van kostenramingen, zowel voor conventionele installaties als duurzame technieken, hebben wij de opdrachtgever tijdens het project ondersteunt bij het maken van financiële keuzes met als doel het behalen van een hoge duurzaamheidsambitie.

Zoals hierboven al vermeld is het duurzame paviljoen een multifunctioneel gebouw. Door de slimme ordening van de verschillende functies van het gebouw in combinaties met de op het gebruik afgestemde klimaatinstallaties, is het paviljoen flexibel in gebruik. Alle ruimtes kunnen tegelijkertijd gebruikt worden en profiteren van een optimaal binnenklimaat en enige onderlinge overlast.

In 2014 is het Erasmus Paviljoen genomineerd voor de Rotterdamse Architectuurprijs.