De Nieuwe Admiraliteit te Rotterdam

De Nieuwe Admiraliteit te Rotterdam

Het voormalige kantoorgebouw met 14 bouwlagen en een parkeerkelder De Admiraliteit, aan de Admiraliteitskade 40, 50 en 60 in Rotterdam wordt getransformeerd naar een woongebouw met voor 587 woonstudio’s / appartementen.

In de transformatieplannen voor het gebouw De Admiraliteit is de combinatie van wonen en werken het uitgangspunt. Het programma omvat transformatie naar 587 zelfstandige woonstudio’s/appartementen, 250 parkeerplaatsen, 800 fietsparkeerplaatsen en 500 bergingen.

De woonstudio’s zijn 20-55m2 in oppervlakte en hebben minimaal een energielabel B classificatie , een aantal gunstig georiënteerde studio’s hebben zelf een energielabel A classificatie . Iedere studio heeft achter zijn voordeur een eigen installatie, met keuken en alle nodige sanitaire voorzieningen.

Op de bovenste verdieping zijn de centrale luchtbehandeling-installaties opgesteld die de gebalanceerde ventilatie van de studio’s/ appartemtende verzorgen en hier worden ook de beide Laundrette’s (wasserettes ) gerealiseerd alsmede een tweetal Young Professionals Meeting Rooms, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Het gebouw heeft stadsverwarming als duurzame warmte-opwekking en eigen trafo’s op een 10kV aansluiting van Stedin. De verwarming is weliswaar als blokverwarming conform bestaand overeind gehouden, maar wel per studio/appartement voorzien van warmte verbruiksregistratie zoals de warmtewet tegenwoordig eist.

De studio’s hebben een gevelvullende beglazing en zijn voorzien elektrische schuiframen over de volledige breedtemaat van de studio die niet horizontaal maar verticaal, dus op en neer, schuiven.

De bouw is eind 2014 gestart en begin september 2015 worden de eerste studio’s/appartementen opgeleverd. Verwachte oplevering eind 2015.