Onszelf ‘verkopen’ zit niet in ons bloed. Dan hebben we het niet alleen over J. Van Toorenburg BV, maar ook over (familie)bouwbedrijven in het algemeen. We willen dat onze projecten en onze expertise voor ons spreekt. Maar dat is niet altijd genoeg. Dus blijven we zoeken naar nieuwe manieren om het bedrijf in de spotlight te zetten. Eén telefoontje heeft ons daar enorm bij geholpen.

J. Van Toorenburg BV is altijd een kennisbaken geweest in onze branche. Klanten komen daarvoor naar ons terug. Maar de branche verandert; innovatie en duurzaamheid zijn niet meer weg te denken uit ons vak. Dat betekent ook dat een nieuwe soort klanten bijkomt, die ons misschien nog niet zo goed kent. Ook die klanten wil je laten zien waarom het bedrijf de beste keuze is voor het project.

Maar hoe doe je dat nu? Hoe verkoop je jezelf in dit nieuwe tijdperk? Een website is een goede start. Hier kun je laten zien wat je doet, door over succesvolle en innovatieve projecten te schrijven. Foto’s daarvan geven al een beter beeld. Immers, een foto zegt meer dan duizend woorden. Maar ook foto’s hebben een beperking; het kan soms lastig zijn om hiermee gevoel over te brengen. Video is daar dan weer heel sterk in.

Nederland Maakt Het

Zelf waren we eigenlijk nooit met video bezig, totdat we een telefoontje kregen van het RTLZ-programma ‘Nederland Maakt Het’. Dit is een programma waarin de Nederlandse technologie industrie in beeld wordt gebracht. Zij hadden gehoord over het dijk project in Scheveningen waarvoor J. van Toorenburg BV de engineering voor zijn rekening heeft genomen. Onze innovatieve oplossing, op de plekken waar knelpunten zitten een eenvoudige toegang te creëren met een put, was voor het programma de reden om meer over ons te weten te willen komen.

Een filmploeg heeft een halve dag bij ons op kantoor meegelopen. Er zijn interviews gedaan en we hebben de ploeg het gevoel van ons bedrijven kunnen laten voelen. Zij hebben dat vertaald naar een item waar we heel trots op zijn. En natuurlijk was het ook spannend; niemand van ons is gewend om op camera te staan. Maar de professionaliteit van de ploeg heeft ons ontzettend geholpen.

De video geeft een goed beeld van ons bedrijf en wat we doen. We kunnen laten zien wat onze expertise is, en wie we zelf zijn. Dat is iets waar nieuwe klanten naar op zoek zijn. Een video geeft zoveel meerwaarde. Wellicht is dit iets wat we vaker willen gaan doen. En we raden iedereen aan om er eens over na te denken. Een foto spreekt misschien wel 1.000 woorden, maar een video wel 10.000.

Wilt u het resultaat zien? Kijk dan hieronder naar het item dat in ‘Nederland Maakt Het’ getoond is.

‘Nederland Maakt Het’ is iedere zondag om 16.00 uur te zien op RTL Z en online terug te kijken.