BIM

Wij tekenen alles zelf uit voor de klant. Hoe wij dat doen leest u hier.

Wat is BIM?

BIM is een manier om samen te werken. De afkorting staat voor Bouw Informatie Model. In dit computermodel staat alle data die nodig zijn om een gebouw te ontwerpen, bouwen en onderhouden. Eigenlijk is BIM een programma om onderling gegevens uit te wisselen. Zo hebben alle partners van het project dezelfde informatie en wordt verwarring voorkomen.
BIM creëert een digitale maquette. Wijzigingen zijn gemakkelijk door te voeren en er is te zien op welke onderdelen van het ontwerp veranderingen van invloed zijn. Wat betekent bijvoorbeeld het verplaatsen van een binnenmuur voor de prijs? Of hoe draait de inval van zonlicht gedurende de dag? Dit is direct te zien in de simulatie op het scherm.

Wat zijn de voordelen van BIM?

9

Wat zijn de voordelen van BIM?

• BIM bevat alle relevante informatie over een bouwwerk, inclusief de relatie met de omgeving en de ondergrond. Hierdoor krijg je volledig inzicht in de levenscyclus van het gebouw en wordt het makkelijker om duurzaam te bouwen.
• Er wordt één taal gesproken, daardoor is de kans op verwarring en vertraging kleiner.
• Omdat alle veranderingen van te voren in BIM te berekenen zijn worden fouten voorkomen.
• Faalkosten gaan hierdoor omlaag.
• Omdat de informatie uniform is wordt de samenwerking beter.
• De kwaliteit gaat omhoog omdat alle onderdelen perfect worden afgestemd.
• Transactiekosten zijn lager om dat er geen arbeidskracht nodig is voor herberekeningen.
• Data hoeft maar één keer ingevoerd worden en kan meervoudig worden gebruikt.
• Er is geen nieuwe software nodig.
9

Hoe gebruikt van Toorenburg bv. BIM?

Ons bedrijf werkt graag met BIM omdat het de inzet van arbeid effectiever maakt. Alle onderdelen zijn in één model geïntegreerd daarom is de analyse van het ontwerp of constructie makkelijker. Het werkt prettig om zo fouten te voorkomen.

Wel spreken we altijd af dat iedere partij zijn eigen model maakt. Dit noemen we ‘aspect modellen’. Zo heeft iedereen inzicht in het eigen deel van het ontwerp. De redenen hiervoor zijn van juridische aard: wijzigingen voor het eigen onderdeel worden zo doorgevoerd zonder dat modellen van andere partijen beschadigen. Iedere modellerende partij heeft wel de beschikking over de modellen van de andere partners zodat iedereen van elkaars werk op de hoogte is.

Wil je meer weten over het gebruik van BIM?
Neem contact op met 070- 3617261 of mail naar info@jvtbv.nl.

jaren advies

Gemaakte Projecten

Neem contact op

Einsteinlaan 26, 2289 CC Rijswijk