Opdrachtgever                   Paagman Den Haag
Architect                                +31 Architecten
Bruto vloeroppervlak     700 m²
Werkzaamheden                E + W
Ontwikkelingsduur           12 weken
Oplevering                            januari 2015

Op vrijdag 13 januari opende boekhandel Paagman zijn deuren. De boekenwinkel, gevestigd aan de Lange Poten 41, is van een oud bioscooptheater omgetoverd tot een gezellige en hippe zaak. Een bezoek aan Paagman is doorgaans een heel bijzondere. Het stoffige imago dat een boekhandel al jaren met zich meedraagt, wordt hier volledig teniet gedaan. Paagman zorgt voor een complete ‘boekbeleving’, wat het voor ons een bijzonder mooi project heeft gemaakt.

Gezegd mag worden dat wij er met ons team voor hebben gezorgd dat het project volledig naar wens van de  opdrachtgever is verlopen. Wij  hebben het ontwerp  voor de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties gemaakt en hierin geadviseerd. Het pand heeft twee verdiepingen en heeft een oppervlak van 700m². Bij het project is de nadruk gelegd op het ‘duurzaam bouwen’. Zo hebben wij bijvoorbeeld de gehele verlichting vervangen door LED verlichting.

Het speciale aan dit pand zit hem in de transformatie tussen ouderwets en modern. Het historische uiterlijk van het pand, maar het moderne innerlijk, zorgt voor een bepaalde charme die een bezoeker doet geloven in een verschuiving van het imago van de boekenwereld.